Ontwikkeling van je spiritualiteit

EDELSTENEN-KRISTALLEN

EDELSTENEN – KRISTALLEN - ETHERISCHE KRISTALLEN LEER + INWIJDINGEN

 De ervaring leerde me dat om de cursus Etherische Kristallen te volgen sommige cursisten de basis van edelstenen en kristallen niet onder de knie hadden. Ik besloot dus een totaal pakket te maken van deze cursussen. U leert alles over de edelstenen, de kristallen en de etherische kristallen

Dit is dus nu een 4 delige- cursus geworden.

Het gebruik van edelstenen en mineralen is niet nieuw. In de oudheid werden ze al gebruikt door vele natuurvolken, die varieerden van het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische gebruiken.

Ze zagen ziekte vaak als een straf van de geesten en zo ontstond de behoefte om zich daartegen te gaan beschermen. Zo ontstonden offerrituelen en magische gebruiken. Daarbij werden ook stenen gebruikt en dat was het eerste begin.

Ook medicijnmannen maakten veelvuldig gebruik van edelstenen en mineralen. Ze werden veel gebruikt als talisman of amulet. Toen er later meer nomaden kwamen werden stamgebruiken vermengd en ervaringen uitgewisseld. Zo kwamen er meer mogelijkheden om te genezen van ziekten en "boze" krachten. Dat edelstenen en mineralen een uitwerking hadden was voor deze natuurvolken vanzelfsprekend. Ze zagen en voelden de werking veel beter aan dan de nuchtere, van de natuur vervreemde mensen van onze tijd.

Toen kwam de tijd dat er meer over land en water gereisd werd en er gehandeld werd met andere volken en culturen, Hier werden ook alle ervaringen die er waren met edelstenen en mineralen uitgewisseld, stenen van andere landen werden meegenomen naar eigen land.

De oorsprong van de hedendaagse edelsteentherapie ligt dus bij de oude natuurvolken. Nog steeds werken we met gegevens die door overleving bij ons zijn terechtgekomen en voegen daar de nieuwe ervaringen van onze tijd daar aan toe.

  

 

REF CURSUS  - EK

Telkens van 13 u tot 18 u